Κέρδη στις ευρωαγορές παρά την προσδοκία επιθετικής «στροφής» της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές παρά την προσδοκία επιθετικής «στροφής» της Fed
Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Τρίτη εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για την νομισματική της πολιτική αλλά στο «φως» των εξελίξεων στην Ουκρανία. 

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Τρίτη εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για την νομισματική της πολιτική αλλά στο «φως» των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 446,20 μονάδες, με άνοδο 0,53% και ο Eurostoxx 50 με άνοδο 0,77% στις 3.761 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,22% στις 7.561 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,72% στις 14.039 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,79% στις 6.476 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,61% στις 24.242 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 1,83% στις 8.590 μονάδες.

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν τις κινήσεις τους σχετικά με τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία που προωθεί η Κομισιόν και το αίτημα της Μόσχας για πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή αγορά σε ρούβλια.

Κράτη-μέλη και επιχειρήσεις θα πρέπει να αναμένουν σε μερικές ημέρες τις περαιτέρω διευκρινιστικές οδηγίες της Κομισιόν, σχετικά με το «τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να κάνουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ώστε να μην παραβιάζουν τις κυρώσεις».

Εξάλλου, η απόδοση στο επιτόκιο του κρατικού 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας βρέθηκε στο το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, φτάνοντας να ξεπερνά το ορόσημο του 1% από τις 4 Ιουνίου του 2015.

Ακόμα, οι αγορές αναμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ολοκληρώνεται την Τετάρτη και από την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης.

Μάκρο

Στο 6,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Πρόκειται για μικρή μείωση από το 6,9% του Φεβρουαρίου και από το 8,2% του Μαρτίου του 2021.

Στα επίπεδα που ήταν στις αρχές του 2020, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, επέστρεψε η απασχόληση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας κατά τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Για τον περασμένο μήνα, το ποσοστό των εργαζομένων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαίο επίπεδο, με 85.000 εργαζόμενους περισσότερους από αυτούς που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο του 2022.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Βαρύ πλήγμα δέχτηκε η British Petroleum (BP) στο α' τρίμηνο του 2022 λόγω της αποχώρησης της από την αγορά της Ρωσίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης προς τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Trader της Citigroup ευθύνεται για το προσωρινό sell-off της Δευτέρας στις ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές, αναμένοντας τις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών

Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου για τις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider