Ιταλία: Η Μελόνι θέλει να αυξήσει τον κρατικό δανεισμό, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η Μελόνι θέλει να αυξήσει τον κρατικό δανεισμό, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης
Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης., την οποία η Μελόνι έχει χαρακτηρίσει πως το πρώτο μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση της.

Προς την αύξηση του κρατικού δανεισμού της Ιταλίας προσανατολίζεται η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι, που αναμένεται να οριστεί πρωθυπουργός της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης εντός του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, συνεργάτες της Μελόνι, το κόμμα της οποίας βγήκε πρώτο στις εθνικές εκλογές που έγιναν στις 25 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν πως η ίδια ετοιμάζει μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης., την οποία η Μελόνι έχει χαρακτηρίσει πως το πρώτο μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση της.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, έχει διαθέσει 66 δισ. ευρώ εντός του 2022 για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο, το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2022 αναμένεται να κινηθεί στο 5,1%, καλύτερο των εκτιμήσεων για έλλειμμα 5,6% που είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο. Για το 2023, το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,4% έναντι του 3,9% στην προηγούμενη εκτίμηση του ιταλικού ΥΠΟΙΚ.

Αυτή η διαφορά θα δώσει το «χώρο» για επιπλέον δανεισμό του ιταλικού κράτους ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για το 2022 και το 2023, με συνεργάτες της Μελόνι να βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με στελέχη του ΥΠΟΙΚ για τα μέτρα της επερχόμενης κυβέρνησης, ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider