Μασκ: Στο μέλλον, η μετοχή της Tesla θα αξίζει περισσότερο από όσο οι Apple και Saudi Aramco μαζί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Στο μέλλον, η μετοχή της Tesla θα αξίζει περισσότερο από όσο οι Apple και Saudi Aramco μαζί
Αναφορά στην εξαγορά του Twitter, την Tesla και πολλά άλλα από τον Έλον Μασκ.

Tα έσοδα της Tesla για το γ' τρίμηνο κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, με τον Έλον Μασκ να απαντά σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με διάφορα στελέχη.

«Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι έχουμε εξαιρετική ζήτηση για το δ' τρίμηνο και αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που φτιάχνουμε. Τα εργοστάσια λειτουργούν σε πλήρη ταχύτητα και παραδίδουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε ενώ διατηρούμε ισχυρά περιθώρια για κέρδη» υπογράμμισε ο CEO της Tesla.

Παράλληλα, προανήγγειλε ακόμη «ουσιαστικό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών την επόμενη χρονιά», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC θα κυμαίνεται από 5 έως 10 δισ. δολαρίων και θα πρέπει βεβαίως να λάβει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα, ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως η μετοχή της Tesla «θα υπερβεί την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple. Στην πραγματικότητα βλέπω στο μέλλον την Tesla να αξίζει περισσότερο από όσο η Apple και η Saudi Aramco μαζί» αν και πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί γρήγορα ή θα είναι εύκολο».

«Η Κίνα βιώνει μια ύφεση» κυρίως στις αγορές ακινήτων, είπε ο Μασκ, «και η Ευρώπη έχει μια ύφεση που οφείλεται στην ενέργεια». Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως: «Η Βόρεια Αμερική είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και η Fed αυξάνει τα επιτόκια περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αλλά νομίζω ότι τελικά θα το συνειδητοποιήσουν και θα τα ρίξουν ξανά».

Απαντώντας σε διαφορετική ερώτηση, ο Μασκ μίλησε επίσης για την εκκρεμή εξαγορά του Twitter, λέγοντας πως είναι ένα ζήτημα που έχει βαλτώσει αλλά έχει «απίστευτες δυνατότητες». «Πιστεύω ότι είναι ένα asset που ταλαιπωρήθηκε για πολύ καιρό, αλλά έχει εκπληκτικές προοπτικές. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το Twitter είναι να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από την τρέχουσα αξία του» τόνισε.

Yπενθυμίζεται πως τα έσοδα της Tesla στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 21,456 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για έσοδα ύψους 21,96 δισ. δολαρίων. Την ίδια στιγμή, o αμερικανικός κολοσσός ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 1,05 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 0,99 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη της Tesla ανήλθαν στα 3,3 δισ. δολάρια, ενώ τα μικτά περιθώρια κέρδους διατηρήθηκαν αμετάβλητα στο 27,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AT&T: Στα 30 δισ. δολάρια τα έσοδα του γ' τριμήνου - Πάνω από τις εκτιμήσεις η αύξηση των συνδρομητών

Αυξημένα 15% τα έσοδα της Upstream στο 9μηνο του 2022

American Airlines: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Αναμένει βελτίωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider