Έρευνα: Αύξηση μισθών 4,6% στις ΗΠΑ το 2023 - Ερώτημα η πορεία του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Αύξηση μισθών 4,6% στις ΗΠΑ το 2023 - Ερώτημα η πορεία του πληθωρισμού
Μισθοί Πληθωρισμός
Σύμφωνα με την έρευνα της WTW, το 75% των εργοδοτών που συμμετείχαν αναφέρει προβλήματα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων στην εταιρεία του.

Σε μεγαλύτερη αύξηση των μισθών από αυτή του 2022 αναμένεται να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ για το 2023, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής επιχειρήσεων WTW.

Όπως μετέδωσε το CNBC, οι επιχειρήσεις αναμένεται να αυξήσουν τους μισθούς τους κατά 4,6% για το επόμενο έτος, έναντι αύξησης 4,2% για το 2022 και από τις αυξήσεις 3,1% που έγιναν από το 2018 έως το 2021.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα για τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων στις ΗΠΑ είναι η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που έφτασε το 7,7% τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας τη μικρότερη ετήσια άνοδο των τελευταίων 12 μηνών.

Για τη μείωση του πληθωρισμού, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχωρά σε μεγάλες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων τους τελευταίους μήνες, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία λόγω της ανόδου του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που «συνοδεύει» της σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σύμφωνα με την έρευνα της WTW, το 75% των εργοδοτών που συμμετείχαν αναφέρει προβλήματα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων στην εταιρεία του. Ακόμα, το 67% των εργοδοτών παρέχουν ευελιξία στους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Παράθυρο» Λαγκάρντ για «φρένο» στην ανάπτυξη ώστε να ελεγχθεί ο πληθωρισμός - Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων

Κόλινς (Fed): Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ - Στο «τραπέζι» οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider