Γερμανία: Σκοτάδι σε όλο και περισσότερους δρόμους– «Κατεβάζουν» διακόπτη σε παροχές οι Δήμοι 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σκοτάδι σε όλο και περισσότερους δρόμους– «Κατεβάζουν» διακόπτη σε παροχές οι Δήμοι 
Αντιμέτωποι με τις Συμπληγάδες του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, οι γερμανικοί Δήμοι προβαίνουν σε ακραίες κινήσεις εξοικονόμησης κόστους.

Αντιμέτωποι με τις Συμπληγάδες του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, οι γερμανικοί Δήμοι προβαίνουν σε ακραίες κινήσεις εξοικονόμησης κόστους. Πρόσφατη έρευνα της ΕΥ σε 301 κοινότητες και δήμους της Γερμανίας έδειξε σε ποιους τομείς επιχειρείται η εξοικονόμηση ενέργειας, αφήνοντας τους πολίτες να ζουν σε δρόμους δίχως φωτισμό, σε κρύες πισίνες και σε περιορισμό των κοινωνικών δαπανών προς ηλικιωμένους και εφήβους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt.

Αναλυτικά, 1 στους 2 δήμους και κοινότητες στην Γερμανία, για την ακρίβεια το 54%, έχουν ήδη βάλει «μαχαίρι» στις παροχές προς τους πολίτες, τακτική που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023. Το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2021.

Επίσης, βάσει της μελέτης, 42% των δήμων έχουν ήδη μειώσει το φωτισμό στους δρόμους της επικράτειας τους έναντι μόλις 13% το 2021. Το 31% επιθυμεί να βάλει προσωρινό «λουκέτο» ή να μειώσει τη λειτουργία των δημοτικών πισίνων, ενώ το 17% σχεδιάζει να μειώσει τις παροχές προς την τρίτη ηλικία και τους εφήβους. Μάλιστα, 11% των συμμετεχόντων δήμων στην έρευνα, εκτιμά πως υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια εξοικονόμησης. Ένα 7% θεωρεί αναγκαίο το να «πέσει αυλαία» στη λειτουργία δημοτικών θεάτρων και λυρικών σκηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Υποχώρησε από τα υψηλά 70 και πλέον ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Κατσανιώτης: Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό & δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού

Από ποιον κινδυνεύει η δημοκρατία στη Γερμανία;

gazzetta
gazzetta reader insider insider