Μπούλαρντ (Fed): Διατήρηση των υψηλών επιτοκίων για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Διατήρηση των υψηλών επιτοκίων για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ
Ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα σε υψηλότερα επίπεδα από τον στόχο του 2%, ανέφερε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Μήνυμα για τη διατήρηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σε υψηλά επίπεδα έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης αναφέρθηκε στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, δείχνοντας αποκλιμάκωση των υψηλών τιμών στην αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο, ο Μπούλαρντ τόνισε πως «ακόμα και μετά από τα σημερινά στοιχεία, ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά ψηλά και πάνω από τον στόχο του 2% που έχει η Fed. Ωστόσο, φαίνεται πως περιορίζεται».

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο των βασικών της επιτοκίων, ο Μπούλαρντ είπε ότι «δεν πρέπει να ξανακάνουμε το λάθος που είχε γίνει τη δεκαετία του 1970. Πρέπει να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα ώστε να διασφαλίσουμε πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει».

«Δείχνοντας» στην πρόθεση του για διατήρηση των επιτοκίων της Fed σε υψηλό επίπεδο για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Αμερικανός τραπεζίτης σημείωσε πως «το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο πληθωρισμός θα μείνει πάνω από το 2% και έτσι η επιτοκιακή πολιτική πρέπει να είναι υψηλότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να φέρουμε τον πληθωρισμό και πάλι προς τον στόχο του 2%».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider