Μπρέιναρντ (Fed): Διατήρηση των επιτοκίων σε περιοριστικό επίπεδο για «ορισμένο χρόνο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρέιναρντ (Fed): Διατήρηση των επιτοκίων σε περιοριστικό επίπεδο για «ορισμένο χρόνο»
Η Μπρέιναρντ ανέφερε πως «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και θα χρειαστεί χρόνος και αποφασιστικότητα μέχρι να τον περιορίσουμε στα επίπεδα του 2%».

Η αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Λάελ Μπρέιναρντ, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων της τράπεζας σε περιοριστικό επίπεδο, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως η Fed προχωρά από το 2022 σε συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων της ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2022.

Η Μπρέιναρντ ανέφερε πως «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και θα χρειαστεί χρόνος και αποφασιστικότητα μέχρι να τον περιορίσουμε στα επίπεδα του 2%. Αλλά είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε σε αυτή τη γραμμή».

Παρ' όλο που η αντιπρόεδρος της Fed δεν αναφέρθηκε σε ποσοστό που θα πρέπει να κυμανθούν τα επιτόκια ώστε να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, σημείωσε πως η πολιτική της τράπεζας «πρέπει να είναι επαρκώς περιοριστική για ορισμένο χρονικό διάστημα».

«Η Fed πρέπει να μείνει πιστή στη εντολή που έχει» δήλωσε η Αμερικανίδα τραπεζίτρια, εννοώντας την σταθεροποίηση των τιμών στην οικονομία.

«Έχουμε συσφίξει τη νομισματική μας πολιτική σε μεγάλο βαθμό και αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτή της πολιτικής στον πληθωρισμό» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dimon: Πάνω από το 5% θα αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Επιμένει ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider