Η αυξημένη ζήτηση για γραφειακούς χώρους ανεβάζει τα ενοίκια στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αυξημένη ζήτηση για γραφειακούς χώρους ανεβάζει τα ενοίκια στην Ευρώπη
Αύξηση στα ενοίκια των γραφειακών χώρων κατά 15%, αντιστρέφοντας την τάση του 2021 όταν και πολύ χώροι γραφείων είχαν μείνει κενοί λόγω της ενισχυμένης τηλεργασίας.

Μεγάλη αύξηση κατέγραψε η ζήτηση για χώρους επαγγελματικών γραφείων στην Ευρώπη στο σύνολο του 2022, σε ένα ακόμη λόγο για την άνοδο των τιμών των ενοικίων στην ήπειρο μας που έχουν πάρει την ανιούσα λόγω των αυξημένων επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με έρευνα της μεσιτικής εταιρείας Cushman & Wakefield, για το 2022 καταγράφηκε αύξηση στα ενοίκια των γραφειακών χώρων κατά 15%, αντιστρέφοντας την τάση του 2021 όταν και πολύ χώροι γραφείων είχαν μείνει κενοί λόγω της ενισχυμένης τηλεργασίας που ξεκίνησε από την πανδημία του κορονοϊού.

Για το δ' τρίμηνο του 2022, τα ενοίκια των γραφείων ήταν 6,2% υψηλότερο σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση για δ' τρίμηνο από το 2008, μετέδωσε το Bloomberg.

«Οι ενοικιαστές εστιάζουν στο πως να εξασφαλίσουν το καλύτερα μέρη, στις πιο επιθυμητές περιοχές με στόχο να προσελκύσουν το προσωπικό τους» ανέφερε ο Νάιτζελ Άλμοντ της Cushman & Wakefield. Οι εταιρείες προσπαθούν παράλληλα να εξασφαλίσουν γραφεία με υψηλότερα περιβαλλοντικά standards, συμπλήρωσε.

Η έρευνα της Cushman & Wakefiel έδειξε πως καταγράφηκε αύξηση στις τιμές ενοικίων για γραφειακούς χώρους σε 23 από τις 30 ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων που καλύπτει η εταιρεία.

Συνολικά, ο μέσος διαθέσιμος γραφειακός χώρος στην Ευρώπη αυξήθηκε για το 2022 κατά 0,7%.

Στην πόλη του Λουξεμβούργου σημειώθηκε η μικρότερη διαθεσιμότητα γραφειακών χώρων (έφτασε το 4,2%) και ακολούθησαν Αμβούργο, Βερολίνο, Μόναχο και Παρίσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Με απώλειες αντιδρά το γιεν στα δημοσιεύματα ενόψει του νέου διοικητή της BoJ

gazzetta
gazzetta reader insider insider