Ρωσία: Κάμψη του πληθωρισμού, με την κεντρική τράπεζα έτοιμη για αυξήσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Κάμψη του πληθωρισμού, με την κεντρική τράπεζα έτοιμη για αυξήσεις των επιτοκίων
Ο πληθωρισμός στη Ρωσία για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο 0,18% έναντι 0,26% την περασμένη εβδομάδα.

Κάμψη παρουσίασε η πορεία του πληθωρισμού στην οικονομία της Ρωσίας, εν μέσω των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος με την Ουκρανία και με την κεντρική τράπεζα της χώρας να παραμένει έτοιμη για αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων εάν παρατηρηθεί αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής στατιστικής αρχής (Rosstat), ο πληθωρισμός στη Ρωσία για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο 0,18% έναντι 0,26% την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την αρχή του 2023, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 1,24%, μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε το βασικό επιτόκιο της στο 7,5% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, μιλώντας για ενδεχόμενο αύξησης εάν ο πόλεμος στη Ουκρανία ενισχύσει τον πληθωρισμό στη ρωσική οικονομία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο πληθωρισμός στη Ρωσία αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ του 5% και του 7% για το 2023, με τους αξιωματούχους της τράπεζας να υποστηρίζουν πως μπορούν να μειώσουν τον πληθωρισμό στον στόχο του 4% για το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Νέα αποκλιμάκωση τον Ιανουάριο στο 7% – Μείωση 15,4% στο ρεύμα, άνοδος 15,4% στα τρόφιμα

Βρετανία: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού για τρίτο διαδοχικό μήνα - Στο 10,1% τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider