Ο κίνδυνος πλημμυρών «φουσκώνει» τα ακίνητα στις ΗΠΑ - Έως 237 δισ. δολάρια η υπερκοστολόγηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κίνδυνος πλημμυρών «φουσκώνει» τα ακίνητα στις ΗΠΑ - Έως 237 δισ. δολάρια η υπερκοστολόγηση
Τα νοικοκυριά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας στην αξία των σπιτιών τους.

Η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ ενδέχεται αυτή τη στιγμή να είναι υπερκοστολογημένη από 121 έως 237 δισ. δολάρια λόγω του κινδύνου των πλημμυρών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Climate Change.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι παραπάνω αριθμοί αποτιμούν την τρέχουσα τιμής πώλησης των κατοικιών και τον μέσο ετήσιο επίπεδο ζημιών από πλημμύρες που μπορεί να σημειωθούν στις ΗΠΑ τα επόμενα 30 χρόνια, μετέδωσε το Bloomberg.

Το «κενό» στην κοστολόγηση είναι ιδιαίτερα μεγάλο στις παράκτιες κομητείες της χώρας, με τα νοικοκυριά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα να αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας στην αξία των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με τον Τζέσι Κούρεβιτς, κύριο συντάκτη της έρευνας, «οι συνέπειες του χρηματοπιστωτικού κινδύνου και το πως ανταποκρίνεται σε αυτόν η αγορά ακινήτων, εξαρτώνται από το ποιος φέρει την πολιτική ευθύνη για την κλιματική αλλαγή. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνηθεί καλύτερα ο κίνδυνος των πλημμυρών στους κατόχους ακινήτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τα υψηλά επιτόκια «έφεραν» χαμηλό 2,5 ετών στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider