Γερμανία: Χειρότερη των εκτιμήσεων η πορεία της οικονομίας στο δ' τρίμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Χειρότερη των εκτιμήσεων η πορεία της οικονομίας στο δ' τρίμηνο του 2022
Για το δ' τρίμηνο του 2022 και σε τριμηνιαίο επίπεδο, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρουσίασε συρρίκνωση 0,4% έναντι 0,2% στην αρχική εκτίμηση της Destatis.

Χειρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκε η πορεία της γερμανικής οικονομίας για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Για το δ' τρίμηνο του 2022 και σε τριμηνιαίο επίπεδο, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρουσίασε συρρίκνωση 0,4% έναντι 0,2% στην αρχική εκτίμηση της Destatis και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,2%.

Σημειώνεται πως εάν η γερμανική οικονομία παρουσιάσει συρρίκνωση και για το α' τρίμηνο του 2023 θα έχει μπει σε περιβάλλον ύφεσης (δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης της οικονομίας).

Σε ετήσιο επίπεδο, το δ' τρίμηνο η γερμανική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 0,3% έναντι 0,5% στην αρχική μέτρηση.

Σύμφωνα με την Destatis, οι κεφαλαιακές επενδύσεις και η ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησαν στο δ' τρίμηνο, ενώ αντίθετα άνοδο κατέγραψαν οι κρατικές δαπάνες.

Τα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες αφότου το οικονομικό ινστιτούτο IFO εκτίμησε πως η γερμανική οικονομία δεν θα αποφύγει μια «ήπια» ύφεση εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider