Κίνα: Κάμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο εν μέσω του «πολέμου» των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Κάμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο εν μέσω του «πολέμου» των τιμών
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα για το α' τρίμηνο του 2023 υποχώρησαν 13,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022.

Οριακή κάμψη κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα για τον Μάρτιο, εν μέσω του «πολέμου» μεταξύ των μεγάλων εταιρειών για τις τιμές οχημάτων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της χώρας (CPCA), τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν πωλήσεις 1,59 εκατ. αυτοκινήτων σε μια μηνιαία κάμψη 0,3% έναντι αύξησης 10,4% τον Φεβρουάριο.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα για το α' τρίμηνο του 2023 υποχώρησαν 13,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022, κυρίως λόγω της πτώσης 38% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το MarketWatch.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στην ασιατική χώρα έφτασαν τα 543.000 οχήματα για τον Μάρτιο, αυξημένες κατά 21,9% σε ετήσιο επίπεδο.

Η Tesla του Έλον Μασκ κατασκεύασε και πώλησε 229.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Κίνα για το α' τρίμηνο, με το 40% αυτών να εξάγεται σε άλλες χώρες.

Σημειώνεται πως τόσο η Tesla, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες από το εξωτερικό αλλά και κινεζικές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των τιμών πώλησης στην ασιατική χώρα, που θεωρείται η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνησης στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Uber λαμβάνει 400 εκατ. δολάρια από τεχνολογικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

TSMC: Πτώση στα έσοδα της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ημιαγωγών του κόσμου - Πρώτη φορά σε 5 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider