Η Ολλανδία θέλει να «τελειώνει» με τις εισαγωγές ρωσικού LNG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ολλανδία θέλει να «τελειώνει» με τις εισαγωγές ρωσικού LNG
Η Ολλανδία εισάγει ρωσικό LNG μέσω συμφωνιών που είχαν υπογραφεί πριν από το 2023, που ανέρχονται στο 15% των συνολικών εισαγωγών στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας εργάζεται προς το να διακόψει όλες τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Ενέργειας, Ρομπ Γιέτεν.

Η Ολλανδία σταμάτησε την υπογραφή νέων συμβολαίων για την εισαγωγή ρωσικού LNG εντός του 2023 και κινείται προς τον τερματισμό των ήδη υπαρχόντων συμβολαίων, είπε ο Γιέτεν όπως μετέδωσε το Bloomberg.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε καθόλου εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας. Αυτό το έχουμε καταφέρει με τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Είμαστε σε συζητήσεις για να κάνουμε το ίδιο με τα προυπάρχοντα συμβόλαια LNG» συμπλήρωσε ο Ολλανδός υπουργός.

Σημειώνεται πως η Ολλανδία είναι σημείο transit για τα αποθέματα αερίου, κάτι που σημαίνει πως η απόφαση θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρας.

Η Ολλανδία εισάγει ρωσικό LNG μέσω συμφωνιών που είχαν υπογραφεί πριν από το 2023, που ανέρχονται στο 15% των συνολικών εισαγωγών στη χώρα. Επιπλέον, η Ολλανδία είναι η 4η μεγαλύτερη εισαγωγέας ρωσικού LNG στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Επιμονή του δομικού CPI, ερωτήματα για την Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider