Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού
Απομάκρυνε το ενδεχόμενο για μείωση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «είναι ιδιαίτερα απίθανο για το προβλεπόμενο μέλλον».

«Σήμα» για διατήρηση των αυξήσεων στα βασικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έστειλε την Τρίτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ισαμπέλ Σνάμπελ.

Μιλώντας σε τραπεζική εκδήλωση στη Φρανκφούρτη, η κ. Σνάμπελ ανέφερε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να μειώσουμε τον πληθωρισμό στον στόχο» που έχει θέσει η ΕΚΤ, του 2%.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25%, ενώ υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 η ευρωτράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά 375 μονάδες βάσης.

Η κ. Σνάμπελ απομάκρυνε το ενδεχόμενο για μείωση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «είναι ιδιαίτερα απίθανο για το προβλεπόμενο μέλλον».

Η ίδια υποστήριξε πως οι μικρές αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ «μας επιτρέπουν να κάνουμε αξιολογούμε καλύτερα τα βήματα που έχουμε ήδη λάβει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποιεί ο Καζάκς: Οι αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ ίσως να μην σταματήσουν τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider