Κίνα: Μειώνει το επιτόκιο μεσοπρόθεσμων δανείων για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Μειώνει το επιτόκιο μεσοπρόθεσμων δανείων για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο μεσοπρόθεσμου δανεισμού, σε μια κίνηση που αναμενόταν ευρέως την ώρα που η ανάκαμψη από τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία εξακολουθεί να χάνει τη δυναμική της.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο μεσοπρόθεσμου δανεισμού, σε μια κίνηση που αναμενόταν ευρέως την ώρα που η ανάκαμψη της οικονομίας από τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία εξακολουθεί να χάνει τη δυναμική της.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το επιτόκιο δανεισμού ενός έτους για δάνεια αξίας 237 δισ. γουάν (33 δισ. δολάρια) κατά 10 μονάδες βάσης -από το 2,75%, στο 2,65%.

Τελευταία φορά που η νομισματική αρχή είχε μειώσει το επιτόκιο για δάνεια ενός έτους αξίας 400 δισ. γουάν ήταν τον Αύγουστο, που σημαίνει ότι η σημερινή μείωση είναι η πρώτη τέτοια κίνηση σε διάστημα 10 μηνών.

Ο μηχανισμός μεσοπρόθεσμου δανεισμού της Κίνας είναι ένα κανάλι χρηματοδότηση που δημιουργήθηκε για να επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα να διοχετεύει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να επηρεάζει τα επιτόκια σε συγκεκριμένα δάνεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider