Τουρκία: Ρεκόρ στις αγορές μετοχών από ξένους επενδυτές για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ρεκόρ στις αγορές μετοχών από ξένους επενδυτές για το 2023
Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν τουρκικές μετοχές αξίας 262 εκατ. δολαρίων για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουνίου.

Με τον υψηλότερο ρυθμό από την αρχή του 2023 «έριξαν» χρήματα οι ξένοι επενδυτές στις τουρκικές μετοχές για την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για επιστροφή της Άγκυρας σε μια περισσότερο «ορθόδοξη» οικονομική και νομισματική πολιτική μετά από την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν τουρκικές μετοχές αξίας 262 εκατ. δολαρίων για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουνίου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, πρόκειται για το μεγαλύτερο ύψος εισροών στις τουρκικές μετοχές από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι ανησυχίες για τις μη συμβατικές οικονομικές πολιτικές της Τουρκίας, όπως η μείωση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και η μείωση των αποθεματικών για την υπεράσπιση της λίρας, οδήγησαν τους ξένους επενδυτές να πουλήσουν τουρκικές μετοχές τα τελευταία χρόνια, ωθώντας το μερίδιό τους στην αγορά μετοχών σε ιστορικά χαμηλά

Τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας έρχονται μετά από τις τοποθετήσεις του Μεχμέτ Σιμσέκ στο υπουργείο Οικονομικών και της Χαφίζε Γκαγιέ Ερκάν στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας της χώρας από τον Ερντογάν, τροφοδοτώντας την αισιοδοξία ότι η Τουρκία θα μπορούσε να υιοθετήσει μια πιο «ορθόδοξη» προσέγγιση στις οικονομικές πολιτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρές επιδόσεις της Τουρκίας στην κρουαζιέρα το πρώτο 5μηνο - Κορυφαίο το Κουσάντασι

gazzetta
gazzetta reader insider insider