Μπαχρέιν: «Δωράκια» σε εταιρείες με επενδύσεις αξίας 1,4 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαχρέιν: «Δωράκια» σε εταιρείες με επενδύσεις αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Οι άδειες  χορηγούνται στις  Citi, Eagle Hills Diyar, Infracorp, Saudi Telecommunication Company και Whampoa Group.

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν ανακοίνωσε την Πέμπτη την ένταξη 5 μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς των «χρυσών αδειών», προσφέροντας ειδικά προνόμια σε επιχειρήσεις που έχουν κάνουν επενδύσεις που ξεπερνούν τα 1,4 δισ. δολάρια.

Οι άδειες χορηγούνται στις Citi, Eagle Hills Diyar, Infracorp, Saudi Telecommunication Company και Whampoa Group και παρέχουν στις εταιρείες αυτές μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως ανέφερε το Reuters.

Τα έργα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την ειδική άδεια δημιούργησαν περισσότερες από 500 τοπικές θέσεις εργασίας ή δεσμεύτηκαν να επενδύσουν περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών τους στο Μπαχρέιν, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συμβούλιο οικονομικής ανάπτυξης.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης που δρομολογήθηκε από το πετρελαιοπαραγωγό κράτος τον Οκτώβριο του 2021 για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Η "Χρυσή Άδεια θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Μπαχρέιν για επενδύσεις, και την οικονομική ανάπτυξη, και θα ενθαρρύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας του Μπαχρέιν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η «χρυσή άδεια» του Μπαχρέιν προσφέρεται σε ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις και τα οφέλη περιλαμβάνουν την κατά προτεραιότητα παραχώρηση γης, υποδομών και υπηρεσιών, ευκολότερη πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες και υποστήριξη από κυβερνητικά αναπτυξιακά ταμεία, όπως είχε γίνει γνωστό κατά την ανακοίνωση του προγράμματος τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider