ΕΕ: Μείωση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου για τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Μείωση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου για τον Μάρτιο
Οι συνολικές εισαγωγές μειώθηκαν σε 1,4 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με τον μέσο μηνιαίο αριθμό των 15,2 εκατομμυρίων τόνων την περίοδο 2019-22

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν σημαντικά τον Μάρτιο λόγω των κυρώσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat τη Δευτέρα.

Οι συνολικές εισαγωγές μειώθηκαν σε 1,4 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με τον μέσο μηνιαίο αριθμό των 15,2 εκατομμυρίων τόνων την περίοδο 2019-22, καθώς η ΕΕ επιτάχυνε τις προσπάθειές της να πάρει πόρους από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το MarketWach, η Κομισιόν εξέδωσε την έκτη δέσμη κυρώσεων τον περασμένο Ιούνιο, η οποία περιελάμβανε εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Η απαγόρευση των εισαγωγών θαλάσσιου αργού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2023, αντίστοιχα.

Οι συνολικές εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία δεν μηδενίστηκαν λόγω ορισμένων εξαιρέσεων στις απαγορεύσεις, σύμφωνα με το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider