Κίνα: Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε ιστορικό υψηλό για τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε ιστορικό υψηλό για τον Μάιο
Αγόρασε τον περασμένο μήνα από τη Ρωσία 9,71 εκατ. τόνους πετρελαίου, συγκριτικά με 5,4 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2022 και 6,3 εκατ. τόνους τον ακόλουθο μήνα.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα έφθασαν τον Μάιο σε νέο ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες των κινεζικών τελωνείων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αγόρασε τον περασμένο μήνα από τη Ρωσία 9,71 εκατ. τόνους πετρελαίου, συγκριτικά με 5,4 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2022 και 6,3 εκατ. τόνους τον ακόλουθο μήνα.

Αυτό αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, και ένα 32,4% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή του Απριλίου (1,73 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα).

Οι εισαγωγές σαουδαραβικού αργού ανήλθαν σε 7,32 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο, που αντιστοιχούν σε 1,72 εκατ. bpd, μειωμένες κατά 16,0% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 2,05 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία ήταν η μεγαλύτερη πηγή της Κίνας αργού τον Απρίλιο.

Στις αρχές Απριλίου, η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του OPEC+ ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής κατά 1,16 εκατ. ανά ημέρα, σε να τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο. Η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή κατά 430.000 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα το Μάιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που δημοσιεύθηκε στο τέλος του μήνα.

Οι εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ υπερτριπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση σε 2,22 εκατομμύρια τόνους παρά την εμβάθυνση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στη μείωση 2 βασικών επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider