Κομισιόν: Στο Παρίσι σήμερα η Ντερ Λάιεν για το νέο παγκόσμιο χρηματοδοτικό σύμφωνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Στο Παρίσι σήμερα η Ντερ Λάιεν για το νέο παγκόσμιο χρηματοδοτικό σύμφωνο
H Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει σε πάνελ με τίτλο «Μια νέα μέθοδος: εταιρικές σχέσεις για την πράσινη ανάπτυξη», στο πλαίσιο του οποίου θα εκφωνήσει ομιλία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+.

Σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί στο Παρίσι για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο χρηματοδοτικό σύμφωνο, την οποία διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμανουέλ Μακρόν. Η σύνοδος φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια μιας νέας συναίνεσης για ένα πιο αλληλέγγυο διεθνές χρηματοδοτικό σύστημα που θα θέτει ως προτεραιότητές του την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της βιοποικιλότητας. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει σε πάνελ με τίτλο «Μια νέα μέθοδος: εταιρικές σχέσεις για την πράσινη ανάπτυξη», στο πλαίσιο του οποίου θα εκφωνήσει ομιλία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+.

Στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς θα παραστεί σε εκδήλωση για την κλιματική χρηματοδότηση. Την εκδήλωση διοργανώνει το παγκόσμιο δίκτυο «Πόλεις C40», στο οποίο συμμετέχουν δήμαρχοι των κορυφαίων πόλεων του κόσμου που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Θα συμμετάσχει επίσης σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αφιερωμένη στην κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων. Θα εκφωνήσει επίσης εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση του δικτύου «CAN Europe», σχετικά με την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» στις νέες πηγές χρηματοδότησης για το κλίμα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ημερολόγιο δραστηριοτήτων.

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή. Θα μιλήσει σε συνέδριο του Κολλεγίου της Γαλλίας για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. Η Επίτροπος θα συμμετάσχει επίσης σε στρογγυλή τράπεζα για την καινοτόμο χρηματοδότηση με σκοπό την επιτάχυνση των επενδύσεων στην πρωτογενή υγεία και στην ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας, την οποία συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς και στην τελετή λήξης της συνόδου κορυφής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πρόταση της Κομισιόν για πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια

Η Βιέννη, η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς - Εκπλήξεις στην κορυφαία 10άδα

Ελβετία: Αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% από την SNB - «Παράθυρο» για περαιτέρω άνοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider