ΗΠΑ: Νέα αύξηση στα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων - Καταλύτης οι πωλήσεις των νέων κατοικιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα αύξηση στα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων - Καταλύτης οι πωλήσεις των νέων κατοικιών
Οι πωλήσεις νέων κατοικιών οδηγούν την αγοραστική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες.

Τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση την περασμένη εβδομάδα, με «καύσιμο» από τη ζήτηση των Αμερικανών πωλητών για νεόδμητα σπίτια.

Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων για ενυπόθηκα δάνεια αυξήθηκε κατά 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association, μετέδωσε το CNBC.

Οι αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 3% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, αλλά ήταν κατά 21% χαμηλότερες σε ετήσια βάση. Οι αιτήσεις αυτές αυξήθηκαν επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου, παρά τα ακόμη υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων.

«Οι πωλήσεις νέων κατοικιών οδηγούν την αγοραστική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες, καθώς οι αγοραστές αναζητούν επιλογές πέρα από την αγορά υφιστάμενων κατοικιών», Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών συνέχισαν να συγκρατούνται από την έλλειψη αποθέματος προς πώληση, καθώς πολλοί δυνητικοί πωλητές διατηρούν τα υποθήκες τους με χαμηλότερο επιτόκιο» ανέφερε η MBA σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι πωλήσεις νέων κατοικιών ανήλθαν σε 763.000 έναντι 680.000 τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μηνιαία αύξηση 12,2%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση της τάξης του 1,2%.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο πωλήσεων νέων κατοικιών στη χώρα από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider