Ποια έκταση 277 στρεμμάτων στη Χαλκιδική (Σάνη) βγάζει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ – Οι πιθανές χρήσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια έκταση 277 στρεμμάτων στη Χαλκιδική (Σάνη) βγάζει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ – Οι πιθανές χρήσεις
Την αξιοποίηση ακινήτου 277,75 στρεμμάτων στην περιοχή Σάνη, Δήμου Κασσάνδρας, προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας. Προσφορές τον Νοέμβριο. Οι πιθανές χρήσεις για τουρισμό/αναψυχή, spa, αθλητισμό, golf.

Την αξιοποίηση, μέσω πώλησης, ακινήτου 277,75 στρεμμάτων στην περιοχή Σάνη, Δήμου Κασσάνδρας (Χαλκιδική) βάζει μπρος το ΤΑΙΠΕΔ. Η έκταση βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, εκτός σχεδίου, ενώ επί του ακινήτου δεν υπάρχουν κτήρια. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφοράς ορίστηκε η 8η Νοεμβρίου 2023.

Το ακίνητο και τα σενάρια για τις χρήσεις

Το ακίνητο αποτελεί αυτοτελές τμήμα από έκταση συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.µ., η οποία συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας» και η οποία προήλθε από την ευρύτερη έκταση συνολικής επιφάνειας 2.969.256,48 τ.μ. Σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης, η έκταση συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.µ., αποτελείται από δύο τμήματα : 1. Το Ακίνητο, άλλως, ως νότιο τμήμα και Αρχική Ιδιοκτησία 2, και 2. Το βόρειο τμήμα, άλλως, ως Τμήμα 1ΙΙΑ της Αρχικής Ιδιοκτησίας (1) έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 643.259,73 τ.μ. και σύμφωνα με την κτηματογράφηση 643.154,00 τ.μ.. Ο χαρακτηρισμός των τμημάτων σε νότιο και βόρειο προκύπτει από το γεγονός ότι αυτά αναπτύσσονται βόρεια και νότια της ασφαλτοστρωμένης δημοτικής οδού που συνδέει την περιοχή Σάνη με τον αυτοκινητόδρομο Α24 και τη χερσόνησο Κασσανδρείας με τη Θεσσαλονίκη.

Παλιότερα σενάρια αξιοποίησης έκαναν λόγο για αναπτύξεις που έχουν σχέση με Τουρισμό– Αναψυχή, Spa, Προπονητικό αθλητισμό, Κέντρο Αποκατάστασης, Golf κ.α. Μένει να φανεί όμως αν υπάρχουν περιβαλλοντικοί και αρχαιολογικοί περιορισμοί.

Έως τις 11.09.2023 προβλέπεται η ανάρτηση στο VDR του Σχεδίου Συμβολαίου, για τις 28.09.2023 τέθηκε η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή σχολίων επί του Σχεδίου Συμβολαίου, έως τις 19.10.2023 θα γίνει η ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Συμβολαίου στο VDR, ενώ έως τις 26.10.2023 είναι η περίοδος επισκέψεων στο Ακίνητο. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο ερωτημάτων σχετικά με τον Διαγωνισμό ορίστηκε η 2η Νοεμβρίου. Μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των Οικονομικών Προσφορών θα είναι το υψηλότερο Οικονομικό Αντάλλαγμα σε ευρώ. To Ταμείο δύναται (αλλά δεν υποχρεούται) να καλέσει το σύνολο ή μέρος των Επιλέξιμων Επενδυτών που υπέβαλαν έγκυρες Οικονομικές Προσφορές, προκειμένου να υποβάλουν βελτιωμένες Οικονομικές Προσφορές σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή (ενδεικτικά μέσω e - auction).

Ποια και πού είναι η έκταση

Όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την έκταση του χώρου στις φυλακές Κασσάνδρας, πρόκειται για ακίνητο έκτασης άνω των 915 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου, «πλησίον του παραθεριστικού οικισμού Σάνη σε τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε απόσταση 300 μ. από τη θάλασσα. Το ακίνητο αποτελείται από δύο αυτοτελή γειτονικά οικόπεδα επιφάνειας 642.280 τ.μ. το βόρειο και 273.651 τ.μ. το νότιο. Τα οικόπεδα έχουν πολυγωνικό σχήμα, με μεγάλο μήκος πρόσοψης επί της ασφαλτοστρωμένης οδού που συνδέει την Νέα Φώκαια και τη Νέα Ποτίδαια με τον οικισμό Σάνη, με επίπεδη επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Το έδαφος είναι γαιώδες και το σύνολο σχεδόν της επιφάνειας τους καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η περιοχή είναι δημοφιλής προορισμός και χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη με ξενοδοχεία 5 αστέρων (Sani Resort δυτικά του ακινήτου, Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel, Posidi Holidays Resort & Suites Hotel, Theoplano Imperial Palace Hotel, Potidaia Istion Club κ.λπ.) και υψηλής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες».

Το ακίνητο είναι άμεσα προσβάσιμο οδικά από την Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών – Καλλιθέας και την περιμετρική οδό που διασχίζει την χερσόνησο της Κασσάνδρας (Κασσάνδρεια – Φούρκα – Καλάνδρα – Ν. Σκιώνη – Παλιούρι – Κρυοπηγή – Άθυτος – Κασσάνδρεια), ακτοπλοϊκά μέσω του λιμένα του Sani Resort και με αεροπλάνο μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Απέχει 90 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 75 χλμ. περίπου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Πώς επηρεάζουν οι καύσωνες και οι πυρκαγιές τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον τουρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider