Παπαθανάσης για οικονομικό ν/σ: Κάνουμε πράξη το 50% των προεκλογικών οικονομικών εξαγγελιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης για οικονομικό ν/σ: Κάνουμε πράξη το 50% των προεκλογικών οικονομικών εξαγγελιών
«Κάνουμε πράξη το 50% των προεκλογικών οικονομικών εξαγγελιών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

«Κάνουμε πράξη το 50% των προεκλογικών οικονομικών εξαγγελιών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης κατά την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» στην Ολομέλεια.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου υπογράμμισε πως πιστεύουμε ότι «όσα εξαγγέλλουμε θα πρέπει να γίνονται πράξη όπως το κάναμε και την προηγούμενη περίοδο». Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «τηρούμε τις υποσχέσεις μας γιατί οι εξαγγελίες μας ήταν κοστολογημένες, εγγεγραμμένες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και δεν χύσαμε την καρδάρα κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς ξέραμε ότι ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά και δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα». Εστιάζοντας μεταξύ άλλων στα θέματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, καθώς αυτή δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και τις δυνατότητες της Πολιτείας» και «όλα είναι σε συνάρτηση με την οικονομία της χώρας».

Ο αναπληρωτής υπουργός, έδωσε έμφαση στην συνέχιση της στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Στην δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, κάνοντας την Ελλάδα ένα τόπο που θέλουν να έρθουν οι ξένοι επενδυτές. Στην μείωση της γραφειοκρατίας που χρειάζεται να κάνουμε και άλλα πολλά βήματα. Καθώς και στην πρόσβαση του επιχειρείν στον τραπεζικό τομέα και ειδικά για τουλάχιστον 60.000 επιχειρήσεις που δεν την έχουν μέσα από εργαλεία που αναπτύσσονται.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως πλέον «έχουμε ένα διπλάσιο σχέδιο Μάρσαλ ως προς το ΑΕΠ της χώρας, από ευρωπαϊκούς πόρους Ευρωπαϊκούς, ύψους 72 δισεκατομμυρίων που εάν προσθέσουμε και τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων φτάνουμε στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ που θα μοχλεύσουν πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικούς πόρους». Θέλουμε είπε ο αναπληρωτής υπουργός «τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν όσο καλύτερα ώστε να δημιουργήσουν την δέουσα αξιακή προοπτική και να μεγεθύνουν το ΑΕΠ».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως «η απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 έφτασε από το 20% που την παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 85% και θα κλείσει χωρίς η Ελλάδα να χάσει ούτε ένα ευρώ, ενώ έχει ξεκινήσει και το ΕΣΠΑ 2021 - 2027 με στόχο να επιταχυνθεί η έναρξη των προγραμμάτων» σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Όχι άλλη παράταση στις δηλώσεις μετά τις 31/8 - Τιμούμε αμέσως τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας

Γεωργιάδης: Στόχος η αυτόματη έκδοση των συντάξεων και από το κινητό

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου την Πέμπτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider