Μπόουμαν (Fed): Μπορεί να χρειαστεί μια νέα αύξηση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόουμαν (Fed): Μπορεί να χρειαστεί μια νέα αύξηση επιτοκίων
Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρική τράπεζας των ΗΠΑ, είναι πιθανό προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα των τιμών.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve, Μισέλ Μπόουμαν, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια προκειμένου να αποκαταστήσει πλήρως τη σταθερότητα των τιμών.

«Πιθανότατα θα χρειαστούν πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός σε τροχιά προς τον στόχο του 2%», είπε η Μπάουμαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μπάουμαν, σε δηλώσεις της σε εκδήλωση με την Ένωση Τραπεζιτών του Κάνσας στο Κολοράντο, ανέφερε ότι υποστήριξε την απόφαση για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed τον περασμένο μήνα.

Ενώ τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν έκτοτε δείχνουν επιβράδυνση της αύξησης των τιμών, η Μπόουμαν δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερες αποδείξεις για συνέχιση του αποπληθωρισμού.

«Η πρόσφατη μέτρηση του πληθωρισμού σε χαμηλότερα επίπεδα ήταν θετική, αλλά θα αναζητήσω σταθερά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε ουσιαστική πορεία προς τον στόχο μας του 2%, καθώς εξετάζω περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνει σε περιοριστικό επίπεδο το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων», είπε. «Θα προσέχω επίσης για σημάδια επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών και σημάδια ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας χαλαρώνουν».

Η αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούλιο έφερε το επιτόκιο σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών. Η διάμεση εκτίμηση των πιο πρόσφατων τριμηνιαίων προβλέψεων των αξιωματούχων της Fed, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, έδειξε ανάγκη για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος, η πρώτη από τις οποίες πραγματοποιήθηκε με την αύξηση του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider