Νέα χαλάρωση περιορισμών για τους Κινέζους τουρίστες: Επιπλέον 78 χώρες «διαθέσιμες» για τα γκρουπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα χαλάρωση περιορισμών για τους Κινέζους τουρίστες: Επιπλέον 78 χώρες «διαθέσιμες» για τα γκρουπ
Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κίνας μπορούν πλέον να παρέχουν υπηρεσίες ομαδικού τουρισμού σε 78 χώρες.

Η Κίνα προχώρησε σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλει στους πολίτες της για τα ομαδικά ταξίδια, επιτρέποντας πλέον στα γκρουπ να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και άλλα κράτη.

Η κίνηση αυτή, η οποία πιθανότατα θα δώσει ώθηση στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την Πέμπτη.

Σηματοδοτεί την τρίτη φορά φέτος που η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς σχετικά με τις χώρες τις οποίες μπορούν να επισκεφτούν τα τουριστικά γκρουπ.

Η αλλαγή ισχύει άμεσα, δήλωσε το υπουργείο, πράγμα που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κίνας μπορούν πλέον να παρέχουν υπηρεσίες ομαδικού τουρισμού σε επιπλέον 78 χώρες.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα επέτρεψε εκ νέου τα ταξίδια σε γκρουπ από τα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία τον Φεβρουάριο, αφού κράτησε τα σύνορά της σε μεγάλο βαθμό κλειστά για τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αρχικά επέτρεψε ομαδικές επισκέψεις σε 20 χώρες και πρόσθεσε επιπλέον 40 προορισμούς τον Μάρτιο.

Η σημασία για τον τουρισμό και η «υποδοχή» των εταιρειών στην απόφαση

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, κίνηση αυτή θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάκαμψη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, η οποία ήταν υποτονική εν μέσω μιας αργής ανάκαμψης της χωρητικότητας των πτήσεων από και προς την Κίνα, μια από τις μεγαλύτερες πηγές τουριστών πριν από το κορονοϊό. Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης εμπόδισε επίσης την επιστροφή του εξερχόμενου τουρισμού, καθώς πολλοί Κινέζοι προτιμούν να μείνουν στο σπίτι τους, σε μια διαρκή στροφή της εποχής του Covid.

Μετά από τις ανακοινώσεις του Πεκίνου, οι μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τον τουρισμό σημείωσαν άνοδο

Στη Νότια Κορέα, η Hotel Shilla σημείωσε άλμα 18%, το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό κέρδος από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 1991, ενώ η εταιρεία καζίνο Paradise σημείωσε άνοδο άνω του 20% και ο οργανωτής οργανωμένων ταξιδιών Lotte Tour Development ενισχύθηκε κατά 29%. Η ιαπωνική εταιρεία πολυκαταστημάτων Isetan Mitsukoshi Holdings σημείωσε άνοδο 5% και η Japan Airport Terminal σημείωσε άλμα έως και 12%. Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν πιο συγκρατημένα κέρδη, με την China Southern Airlines να σημειώνει άνοδο έως και 3,5% στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία ενισχύει την Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider