HΠΑ: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού «σκαρφαλώνοντας» στα 1,6 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HΠΑ: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού «σκαρφαλώνοντας» στα 1,6 τρισ. δολάρια
Αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα, αλλά αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο οι δημόσιες δαπάνες.

Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ τους πρώτους 10 μήνες του οικονομικού έτους 2023 καθώς έφτασε τα 1,6 τρισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Το έλλειμμα περιλαμβάνει και ποσό 221 δισ. δολαρίων για τον Ιούλιο.

Τον Ιούλιο, οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 3% στα 276 δισ. δολάρια, ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν επίσης κατά 3% στα 497 δισ. δολάρια.

Για το οικονομικό έτος μέχρι σήμερα, οι εισπράξεις έχουν μειωθεί 10% σε περίπου 3,7 τρισ. δολάρια. Οι εισπράξεις είναι χαμηλότερες από τις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου λόγω των μικρότερων από τις αναμενόμενες εισπράξεις φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων και εταιρειών.

Από την άλλη, οι δαπάνες έχουν αυξηθεί κατά 10% στα 5,3 τρισ. δολάρια, με μερικές από τις μεγαλύτερες δαπάνες για την Κοινωνική Ασφάλιση και την περίθαλψη.

Το οικονομικό έτος της κυβέρνησης διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Σεπτέμβριο.

Τα τελευταία νούμερα για το έλλειμμα έρχονται στον απόηχο της υποβάθμισης του χρέους των ΗΠΑ από τη Fitch Ratings, μια κίνηση που σύμφωνα με τον οργανισμό αντανακλά «αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση», μεταξύ άλλων. Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέκρινε την ενέργεια, με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν να αποκαλεί την οικονομία των ΗΠΑ «θεμελιωδώς ισχυρή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός του Ιουλίου, αλλά έμεινε κάτω από τις εκτιμήσεις

Αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

Ντάλι (Fed): Χρειάζεται κι άλλη πρόοδος για να πούμε ότι κάναμε αρκετά με τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider