Τελικά στοιχεία Eurostat: «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο - Αρκετά χαμηλότερα από την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελικά στοιχεία Eurostat: «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο - Αρκετά χαμηλότερα από την ΕΕ
Σε 3,5% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, πατώντας «γκάζι» από το 2,8% του περασμένου μήνα.

Σε 3,5% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, πατώντας «γκάζι» από το 2,8% του περασμένου μήνα, με τα προκαταρκτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την 31η Ιουλίου να τον υπολογίζουν στο 3,4%.

Αντιθέτως, στην Ευρωζώνη οι πιέσεις στις τιμές σημείωσαν επιβράδυνση στο 5,3% από 5,5% τον Ιούνιο. Πρόκειται για την πρώτη επιτάχυνση που καταγράφει ο ελληνικός ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή εδώ και σχεδόν ένα έτος.

Πάντως, το καλό είναι πως στην Ελλάδα η άνοδος του πληθωρισμού παραμένει πολύ βραδύτερη σε σύγκριση με ΕΕ και Ευρωζώνη. Αναλυτικότερα, σε επίπεδο ΕΕ (6,1%), η Ελλάδα πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις 27 οικονομίες της καθώς είχε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό. Μπροστά από την χώρα μας βρέθηκαν μόνο το Βέλγιο (1,7%), το Λουξεμβούργο (2%), η Ισπανία (2,1%), η Ελβετία (2,1%), η Κύπρος (2,4%) και η Δανία (3,2%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε 1,8% ο τζίρος των επιχειρήσεων το β' τρίμηνο του 2023

Χατζηδάκης: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες - 413 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Handelsblatt: «Ο πληθωρισμός βυθίζει τον τουρκικό τουρισμό»

gazzetta
gazzetta reader insider insider