Χάρκερ της Fed: Δεν αναμένω άλλες αυξήσεις επιτοκίων φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάρκερ της Fed: Δεν αναμένω άλλες αυξήσεις επιτοκίων φέτος
Την αμφιβολία του ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια, εξέφρασε ο διοικητής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ, σε συνέντευξή του στο CNBC, ενώ δήλωσε πως δεν μπορεί να προβλέψει πότε η Fed θα ξεκινήσει να τα μειώνει.

Την αμφιβολία του ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια, εξέφρασε ο διοικητής της Fed της Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ, σε συνέντευξή του στο CNBC, ενώ δήλωσε πως δεν μπορεί να προβλέψει πότε η Fed θα ξεκινήσει να τα μειώνει.

«Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι έχουμε κάνει μάλλον αρκετά» και είναι μάλλον μία καλή ιδέα να τα διατηρήσουμε σταθερά για το υπόλοιπο της χρονιάς και να δούμε πώς αυτό επηρεάζει την οικονομία», δήλωσε ο Χάρκερ. «Την ώρα που ασκούμε μία περιοριστική πολιτική, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ολοένα και περισσότερο περιοριστικοί;» αναρωτήθηκε ο Χάρκερ.

«Υποστηρίζω την άποψη που λέει να αφήσουμε την περιοριστική πολιτική να λειτουργήσει για λίγο διάστημα. Ας την αφήσουμε να δουλέψει για λίγο και αυτή θα καταφέρει ρίξει τον πληθωρισμό» τόνισε.

Ο Χάρκερ μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Kansas City Fed, στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ. Ήταν ο πρώτος αξιωματούχος της Fed που τοποθετήθηκε ενόψει της πολυαναμενόμενης ομιλίας του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ το πρωί της Παρασκευής.

Ο Χάρκερ είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που καθορίζει τα επιτόκια. Το όργανο θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα και υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για το αν θα ακολουθήσει την αύξηση των επιτοκίων του Ιουλίου με άλλη μια αύξηση.

Η Fed ξεκίνησε να αυξάνει επιθετικά το διατραπεζικό επιτόκιο τον Μάρτιο του 2022, καθώς στοχεύει να μετριάσει τo χειρότερο κύμα πληθωρισμού των τελευταίων δεκαετιών. Τους τελευταίους μήνες έχει μειώσει τον ρυθμό των αυξήσεων και πλέον το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο εύρος του 5,25%-5,50%.

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μειωμένες οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας

Τουρκία: Νέα έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα - Στο 25% από 17,5% το βασικό επιτόκιο

Η συζήτηση για τη «νομιμοποίηση» του πληθωρισμού... άρχισε

gazzetta
gazzetta reader insider insider