Η Morgan Stanley μείωσε ξανά τις τιμές-στόχους των κινεζικών δεικτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Morgan Stanley μείωσε ξανά τις τιμές-στόχους των κινεζικών δεικτών
Στη δεύτερη μείωση των τιμών-στόχων για τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μέσα σε τρεις μήνες προχώρησε η Morgan Stanley.

Στη δεύτερη μείωση των τιμών-στόχων για τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μέσα σε τρεις μήνες προχώρησε η Morgan Stanley, καθώς η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως οι κολοσσοί του real estate στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα δουν τα κέρδη τους για το β' τρίμηνο να υπολείπονται των προβλέψεων των αναλυτών.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Morgan Stanley «βλέπουν» τον δείκτη MSCI China στις 60 μονάδες ως τον Ιούνιο του 2024, χαμηλότερα κατά 14% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ δεν αποκλείεται ο MSCI China να υποχωρήσει ως και τις 40 μονάδες, περίπου 33% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα

Η Morgan Stanley μείωσε επίσης τους βασικούς στόχους της για τους δείκτες Hang Seng, Hang Seng China Enterprises Index και CSI 300, καθώς πλέον εκτιμά πως τον Ιούνιο του 2024 θα βρίσκονται στα επίπεδα των 18.500, 6.450 και 4.000 μονάδων αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τον Αύγουστο, η Morgan Stanley υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το επόμενο έτος, ενώ όπως τονίζουν στο σημείωμά τους οι αναλυτές Laura Wang και Jonathan Garner, «η καθοδική προσαρμογή στους στόχους μας οφείλεται σε ένα συνδυασμό πολύ χαμηλότερων προσδοκιών κερδών το 2023 και στην χαμηλότερη αποτίμηση μίας σειράς από ανοιχτές υποθέσεις.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν πως η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα δεχθεί πιέσεις, κυρίως εξαιτίας των ζητημάτων που έχουν προκύψει τον κλάδο του real estate και του αποπληθωρισμού.

Σημειώνεται πως η μείωση των τιμών-στόχων έρχεται μετά την αντίστοιχη μείωση του στόχου για τις κινεζικές μετοχές κατά 4% από την Goldman Sachs νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η οποία επικαλέστηκε τις κινήσεις που πραγματοποιεί η κινεζική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναταραχής στην αγορά του real estate των ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Η Σαουδική Αραβία εξετάζει προσφορά της Κίνας για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου

Morgan Stanley: Στα 45 ευρώ η τιμή-στόχος της Mytilineos, προοπτική αύξησης στα 60 ευρώ

Γιατί η Κίνα εφαρμόζει πολιτική δύο «ταχυτήτων» στα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider