Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα ανεβάσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα ανεβάσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%
Το νέο και αβέβαιο περιβάλλον απαιτεί να ξαναγραφτεί το εγχειρίδιο της νομισματικής πολιτικής.

Η ΕΚΤ θα ανεβάσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται -και θα τα αφήσει εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί- προκειμένου ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο επίπεδο-στόχο του 2%, δήλωσε η Πρόεδρος της ευρωπαϊκής νομισματικής αρχής Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χόλ του Ουαιόμινγκ, η Λαγκάρντ είπε ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες κινούνται σε ένα νέο και αβέβαιο περιβάλλον που απαιτεί να ξαναγραφτεί το εγχειρίδιο της νομισματικής πολιτικής.

«Η χάραξη πολιτικής σε μια εποχή αλλαγών και διακοπών απαιτεί ανοιχτό μυαλό και προθυμία να προσαρμόσουμε τα πλαίσιο ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο στις νέες εξελίξεις. Την ίδια στιγμή, σε αυτήν την εποχή αβεβαιότητας, είναι ακόμη πιο σημαντικό οι κεντρικές τράπεζες να παρέχουν μια ονομαστική άγκυρα στην οικονομία και να διασφαλίζουν τη σταθερότητα των τιμών στη βάση της εντολής τους», είπε η Λαγκάρντ.

«Στο τρέχον περιβάλλον, αυτό σημαίνει -για την ΕΚΤ- τον καθορισμό των επιτοκίων σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο προκειμένου να επιτευχθεί έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%,» είπε η Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider