ADP: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά 177.000

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά 177.000
Η ADP ανακοίνωσε επίσης ότι η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε για τους εργαζομένους που άλλαξαν δουλειά αλλά και αυτούς που παρέμειναν στις τρέχουσες θέσεις τους.

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η επιβράδυνση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ADP, ένδειξη ότι η εκπληκτικά ανθεκτική οικονομία της χώρας μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει υπό την πίεση των υψηλότερων επιτοκίων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι ιδιώτες εργοδότες πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, πολύ κάτω από το αναθεωρημένο σύνολο των 371.000 θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν 200.000 θέσεις εργασίας να προστεθούν τον Αύγουστο.

Η ADP ανακοίνωσε επίσης ότι η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε για τους εργαζομένους που άλλαξαν δουλειά αλλά και αυτούς που παρέμειναν στις τρέχουσες θέσεις τους.

«Οι αριθμοί αυτού του μήνα είναι συνεπείς με τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας πριν από την πανδημία», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, σε δελτίο τύπου. «Μετά από δύο χρόνια εξαιρετικών κερδών που συνδέονται με την ανάκαμψη, κινούμαστε προς μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη των αμοιβών και της απασχόλησης καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας υποχωρούν».

Η πιο αδύναμη από το αναμενόμενο έκθεση έρχεται καθώς οι επενδυτές και οι οικονομολόγοι διχάζονται σχετικά με το εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει να προσεγγίζει στο 2% χωρίς σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας. Η ισχύς της αγοράς εργασίας είναι ένας βασικός λόγος που η οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί το 2023.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια στα υψηλότερα των τελευταίων 22 ετών τον Ιούλιο και ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ έδειξε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να συνεχίσει περαιτέρω φέτος.

Η έκθεση της ADP θεωρείται παραδοσιακά ως ένα μήνυμα για το τι θα δείχνει η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η εταιρεία άλλαξε τη μεθοδολογία της πέρυσι, γεγονός που καθιστά λιγότερο σαφείς τις τάσεις πρόβλεψής της.

Η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο αν και υψηλότερος από τις εκτιμήσεις

Ισπανία: Ξανά σε επιτάχυνση ο πληθωρισμός στην 4η οικονομία της Ευρωζώνης

ΗΠΑ: Ο Ιντάλια αναβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 4

gazzetta
gazzetta reader insider insider