ΗΠΑ: Ενισχύθηκε τον Ιούλιο ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ενισχύθηκε τον Ιούλιο ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό
Ενδείξεις επιτάχυνσης παρουσιάζει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, καθώς ο προτιμώμενος δείκτης της Fed ενισχύθηκε εκ νέου τον Ιούλιο.

Ενδείξεις επιτάχυνσης παρουσιάζει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, καθώς ο προτιμώμενος δείκτης της Fed ενισχύθηκε εκ νέου τον Ιούλιο, γεγονός που αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία προσπαθεί να επαναφέρει τον δείκτη τιμών κάτω από το όριο του 2%, προχωρώντας σε διαδοχικές αυξήσεις στα επιτόκιά της.

Πιο συγκεκριμένα, ο ετήσιος δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE) της Fed διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 3,3%, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 3% του Ιουνίου.

Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, ενισχύθηκε με τη σειρά του στο 4,2% από 4,1% τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Και οι δύο μετρήσεις πάντως ήταν ανάλογες των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε 0,2% τον Ιούλιο, επαναλαμβάνοντας την άνοδο του Ιουνίου. Ο δομικός δείκτης επίσης αυξήθηκε 0,2%, όπως και τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider