Γερμανία: Τρίτος σερί μήνας υποχώρησης της βιομηχανικής παραγωγής ο Ιούλιος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Τρίτος σερί μήνας υποχώρησης της βιομηχανικής παραγωγής ο Ιούλιος
Η παραγωγή θα υποχωρήσει ξανά αυτό το τρίμηνο, έχοντας μόλις βγει από τη χειμερινή ύφεση με στασιμότητα τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Άλλη μια υποχώρηση κατέγραψε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, συγκρατώντας περαιτέρω τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Η παραγωγή μειώθηκε 0,8% από τον Ιούνιο, με επικεφαλής τα κεφαλαιουχικά και καταναλωτικά αγαθά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Η διάμεση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους ήταν για πτώση 0,4%. Ο δείκτης παραγωγής παρουσίασε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Τα γερμανικά εργοστάσια υφίστανται εκτεταμένη πίεση εν μέσω της αδύναμης ζήτησης από την Κίνα, ελλείψεων εργαζομένων, υψηλότερων επιτοκίων και των παρατεταμένων επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους.

Αυτό επιβαρύνει την οικονομία στο σύνολό της, η οποία αναμένεται να είναι και η μοναδική από τους G7 που θα μπει σε ύφεση φέτος.

Αναλυτές την Τετάρτη προέβλεψαν ότι η παραγωγή θα υποχωρήσει ξανά αυτό το τρίμηνο, έχοντας μόλις βγει από τη χειμερινή ύφεση με στασιμότητα τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Η πτώση της παραγωγής της Γερμανίας έρχεται μια μέρα μετά τα στοιχεία του Ιουλίου που έδειξαν ότι οι παραγγελίες εργοστασίων μειώθηκαν περισσότερο από την κορύφωση της πανδημίας το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Ανατολικής Ασίας: Αξιωματούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ρωσία συναντώνται στην Τζακάρτα

Ρωσία: «Εγκληματική ενέργεια» των ΗΠΑ η αποστολή πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι ζητούν αυξημένο ημερομίσθιο τη μία επιπλέον ημέρα - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider