Ντόναχιου (Eurogroup): Πώς θα επιταχύνουμε την δημιουργία για την Ένωση Κεφαλαιαγορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου (Eurogroup): Πώς θα επιταχύνουμε την δημιουργία για την Ένωση Κεφαλαιαγορών
O Πασκάλ Ντόναχιου εξήγησε πως χρειάζεται πρόσθετη δουλειά για να διαμορφωθεί μία δήλωση στη σύνοδο του Eurogroup του Μαρτίου.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την προώθηση της ενοποίησης της ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς συμφώνησε την Παρασκευή το Eurogroup, σύμφωνα με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ένα καλύτερο ρυθμιστικό και εποπτικό σύστημα για τις επιχειρήσεις, τους επενδυτές και τους αποταμιευτές, πώς θα διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση, καθώς και γνώση και ικανότητα να επωφεληθούν από την κατάλληλη χρηματοδότηση για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην Ευρώπη, και τι μπορεί να γίνει για να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τους πολίτες και να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές για τους ιδιώτες επενδυτές.

O Πασκάλ Ντόναχιου εξήγησε πως χρειάζεται πρόσθετη δουλειά για να διαμορφωθεί μία δήλωση στη σύνοδο του Eurogroup του Μαρτίου. Στη συνέχεια το έργο θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαρτίου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος και η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην Ουκρανία

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

Ευρωαγορές: Επεκτάθηκε το θετικό μομέντουμ μετά και το χθεσινό υψηλό

gazzetta
gazzetta reader insider insider