Κασκάρι (Fed): Tα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν ψηλά για περισσότερο χρονικό διάστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασκάρι (Fed): Tα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν ψηλά για περισσότερο χρονικό διάστημα
Την πεποίθησή του πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε υψηλά επίπεδα για «λίγο περισσότερο» επισήμανε ο επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη Νιλ Κασκάρι, αμφισβητώντας κατά πόσον τα τρέχοντα επίπεδα είναι «αρκούντως περιοριστικά». 

Την πεποίθησή του πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε υψηλά επίπεδα για «λίγο περισσότερο» επισήμανε ο επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη Νιλ Κασκάρι, αμφισβητώντας κατά πόσον τα τρέχοντα επίπεδα είναι «αρκούντως περιοριστικά».

Σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας σε εκδήλωση στο Μπίσμπαρκ στη Βόρεια Ντακότα, ο αξιωματούχος της Federal Reserve τόνισε πως «η μεγαλύτερη αβεβαιότητα στο μυαλό μου είναι πόσο καθοδική πίεση ασκεί η νομισματική πολιτική στην οικονομία», προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τις επιπτώσεις των αυξήσεων στα επιτόκια».

«Και αυτό μου λέει ότι πιθανότατα θα πρέπει να κάτσουμε εδώ για λίγο ακόμα μέχρι να εξακριβώσουμε προς τα που κινείται ο πληθωρισμός προτού καταλήξουμε σε συμπεράσματα» ανέφερε στη συνέχεια ο Κασκάρι, σημειώνοντας πως παρακολουθεί «στενά τη στεγαστική αγορά και τον ρόλο της στον πληθωρισμό».

«Φαίνεται πως η οικονομία είναι πιο ανθεκτική από ό,τι ανέμενα και δεν έχει επηρεαστεί περισσότερο δεδομένων των υψηλών επιτοκίων», ανέφερε ακόμα ο ο αξιωματούχος της Fed, σχολιάζοντας το γεγονός πως η Τράπεζα έχει διατηρήσει τα επιτόκια στο σημερινό επίπεδο, το οποίο είναι υψηλό 23 ετών, από τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider