Ευ. Μαρινάκης: Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μπορεί να αυξήσει τα ναύλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευ. Μαρινάκης: Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μπορεί να αυξήσει τα ναύλα
Την πιθανότητα αύξησης των ναύλων στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων σε περίπτωση που συνεχιστούν οι διαταραχές στο εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης επισήμανε ο Ευάγγελος Μαρινάκης

Την πιθανότητα αύξησης των ναύλων στις μεταφορές εμπορευμάτων και container σε περίπτωση που συνεχιστούν οι διαταραχές στο εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης επισήμανε ο Ευάγγελος Μαρινάκης, μιλώντας στο TradeWinds Shipowners Forum στην Αθήνα στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2024.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως ακόμα οι επιπτώσεις των διαταραχών στην ναυτιλία και στο εμπόριο δεν έχουν αποτυπωθεί στα κέρδη των ναυτιλιακών, ωστόσο προειδοποίησε πως ο παρατεταμένος αντίκτυπος της πλεύσης χιλιάδων επιπλέον μιλίων γύρω από την Αφρική πιθανότατα θα γίνει εμφανής στο β' εξάμηνο του έτους.

«Η κατάσταση συσσωρεύεται και συσσωρεύεται και, κατά τη γνώμη μου, σε δύο ή τρεις μήνες, όσο συνεχίζεται αυτό, θα δούμε μια πιο σφιχτή αγορά», είπε ο Μαρινάκης. «Πολύ σύντομα, τα πλοία που είναι διαθέσιμα δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τη ζήτηση», υπογράμμισε ο Έλληνας εφοπλιστής.

Σημειώνεται πως από τους τελευταίους μήνες του 2023 κι έκτοτε, οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία έχουν οδηγήσει πολλά σκάφη στην αποφυγή της Ερυθράς Θάλασσας στο δρόμο προς την Ευρώπη, αυξάνοντας σημαντικά τις αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Αναβαθμίζει το guidance για δεύτερη φορά σε ένα μήνα λόγω αυξημένης ζήτησης

Ναυτιλία: Στα ύψη και πάλι οι τιμές μεταφοράς containers  λόγω Ερυθράς Θάλασσας

Οι Χούθι επιτέθηκαν εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider