ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Μικρή αύξηση σημείωσε αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τους 238.000.

Μικρή αύξηση σημείωσε αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τους 238.000, παραμένοντας κοντά στο υψηλό ενός έτους, κυρίως λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημειώθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και την Καλιφόρνια.

Οι νέες απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4.000 από 234.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη. Η έκθεση δημοσιεύτηκε μια μέρα νωρίτερα λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν αυξηθεί από το τέλος του σχολικού έτους, εγείροντας ερωτήματα αν αυτό αποτελεί μία προσωρινή αύξηση ή είναι ένδειξη αύξησης των απολύσεων.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας θα έφταναν τις 233.000 το επταήμερο που έληξε στις 29 Ιουνίου, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν σε 28 από τις 53 πολιτείες και περιοχές που αναφέρουν αυτά τα στοιχεία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ υποχώρησαν σε άλλες 25.

Παραλείποντας τις εποχικές προσαρμογές, οι αιτήσεις ανεργίας σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν σε 238.149 την περασμένη εβδομάδα από 225.100. Ωστόσο, ήταν χαμηλότερα σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα τον Ιούνιο του 2023. Οι πραγματικές αιτήσεις ανεργίας την ίδια εβδομάδα το 2023 ανήλθαν συνολικά σε 251.705.

Ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 26.000 σε 1,86 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη κυβέρνηση.

Το επίπεδο αυτών των λεγόμενων συνεχιζόμενων αξιώσεων, υποδηλώνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τα άτομα που χάνουν δουλειά να βρουν νέες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: 150.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ισοφαρίζει τον Τραμπ, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos

Ντε Γκίντος: Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να αναστατώσει τις αγορές υπό τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider