Βρετανία: «Πρωταθλήτρια» στις πωλήσεις του Euro, η μπύρα χωρίς ή με λίγο αλκοόλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Πρωταθλήτρια» στις πωλήσεις του Euro, η μπύρα χωρίς ή με λίγο αλκοόλ
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών έδωσε ώθηση στις εγχώριες δαπάνες της Αγγλίας για το σούπερ μάρκετ και την εστίαση, με τις πωλήσεις μπύρας χωρίς και με χαμηλό αλκοόλ να εκτινάσσονται.

Ενώ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών έληξε με απογοήτευση για άλλη μια φορά για την Αγγλία, το τουρνουά έδωσε ώθηση στις εγχώριες δαπάνες των Βρετανών για το σούπερ μάρκετ και την εστίαση, με τις πωλήσεις μπύρας χωρίς ή με χαμηλό αλκοόλ να εκτινάσσονται.

Οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου για το σπίτι αυξήθηκαν 2,2% κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων έως τις 7 Ιουλίου, ενώ οι πωλήσεις μπύρας αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 13% τις ημέρες των αγώνων της Αγγλίας.

Εντωμεταξύ, οι πωλήσεις μπύρας χωρίς και με χαμηλό αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 38%, πιθανώς ως αποτέλεσμα του ότι πολλοί αγώνες της Αγγλίας διεξήχθησαν τα βράδια της εβδομάδας.

Η αγορά της μπύρας χωρίς και με χαμηλό αλκοόλ έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια μέσω προσφορών, τόσο από τους κολοσσούς της ζυθοποιίας όσο και από μικρότερες εταιρείες όπως η Lucky Saint, η οποία σερβίρεται σε χιλιάδες παμπ και μπαρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία ερευνών IWSR προβλέπει ότι η συνολική αγορά αλκοολούχων ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου θα μειωθεί κατά 1% σε όγκο και αξία κατά την επόμενη πενταετία, καθώς τα μη αλκοολούχα και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ αυξάνονται κατά 19%. Σε έκθεση της IWSR τον Ιούνιο αναφέρεται πως ο τομέας αυξήθηκε κατά 47% από το 2022 έως το 2023.

Η ίδια τάση παρατηρήθηκε και στις ΗΠΑ, με την αξία των συνολικών πωλήσεων μπύρας να υποχωρεί κατά 2,9% τους 12 μήνες έως τα μέσα Μαΐου, καθώς η μπύρα χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 33,7%, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία εστίασης CGA.

Αυτή η νέα εισροή εσόδων από τα αθλητικά τουρνουά έρχονται ως ευπρόσδεκτη ανακούφιση για την ταλαιπωρημένη βιομηχανία εστίασης της Βρετανίας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του Covid-19, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και την εργασία από το σπίτι, η οποία έχει μειώσει την επισκεψιμότητα στο κέντρο των πόλεων σε πολλές περιοχές.

Η CGA δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Εθνικής Αγγλίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είχαν προσφέρει κατά μέσο όρο 21% αύξηση των ετήσιων πωλήσεων στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας.

Ο εμπορικός όμιλος UKHospitality είχε δηλώσει ότι ανέμενε ότι ο τελικός της Κυριακής - όπου η Ισπανία νίκησε την Αγγλία με 2-1 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι - θα αύξανε τις πωλήσεις των παμπ και των μπαρ κατά 50%. Η Kate Nicholls, διευθύνουσα σύμβουλος της UKHospitality, δήλωσε ότι ήταν μια «τεράστια ώθηση» για τον κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο Παρίσι γεφυρώνεται το χάσμα των φύλων – Οι 42 αθλήτριες της ελληνικής αποστολής

Χρηματιστήριο και Euro - Eρμηνείες για ακαταδίωκτο - Οι αποφάσεις του ΤΧΣ

Εκτοξεύτηκε η πειρατεία στο Euro 2024 – Οι συλλήψεις και τα πρόστιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider