Στα 96,8 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο - Μείωση 2,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 96,8 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο - Μείωση 2,5%
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2,5% στα 96,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2,5% στα 96,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου από το χάσμα των 99,4 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα. Το αμερικανικό έλλειμμα είχε διευρυνθεί επί πέντε συνεχόμενους μήνες πριν από τον Ιούνιο, από 84,3 δισ. δολάρια τον περασμένο Αύγουστο.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,2%, ενώ τα αποθέματα λιανικής σημείωσαν άνοδο 0,7%. Χωρίς τα αυτοκίνητα, τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,2%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3 δισ. δολ. στα 172,3 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,7 δισ. δολ. στα 269,2 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το εμπόριο αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την άνοδο του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί με ετήσιο ρυθμό 2,1%, ενώ διαβλέπουν πως οι αμερικανικές καταναλωτικές δαπάνες θα υποχωρήσουν

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider