ΣΔΙΤ: Οι 8 διαγωνισμοί που αναμένουν υποβολή προσφορών – Η πορεία των έργων

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΔΙΤ: Οι 8 διαγωνισμοί που αναμένουν υποβολή προσφορών – Η πορεία των έργων
Οκτώ διαγωνισμοί έργων ΣΔΙΤ  έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο δημοπράτησης, ακόμη 4 έργα είναι στο στάδιο των προσωρινών αναδόχων και 4 είναι σε εξέλιξη.

Οκτώ διαγωνισμοί έργων ΣΔΙΤ στους τομείς των αρδευτικών υποδομών, διαχείρισης απορριμμάτων και σχολικών υποδομών έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο δημοπράτησης καθώς αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμη 4 έργα είναι στο στάδιο των προσωρινών αναδόχων και ακόμη 4 είναι σε εξέλιξη. Σε αυτά προστίθεται ο διαγωνισμός για το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» που προβλέπει την φιλοξενία εννέα υπουργείων και την ανάπτυξη αστικού πάρκου.

Ο απολογισμός για την πορεία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα έγινε στο πλαίσιο της τρίμηνης παρουσίασης της προόδου των χρηματοοικονομικών εργαλείων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση. Επισήμανε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα όπως οι φοιτητικές εστίες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Θεσσαλίας, σχολικές υποδομές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αρδευτικά έργα και έργα διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και οι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη- Έδεσσα και Δράμα- Αμφίπολη. Ο αρμόδιος Διευθυντής της Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Σέργης επισήμανε πως τα ΣΔΙΤ αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την υλοποίηση έργων υποδομής και παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία προόδου.

Αναλυτικά, τα 8 έργα σε διαδικασία υποβολής προσφορών είναι τα εξής:

1. Δίκτυο άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού

2. Δίκτυο Άρδευσης Ξάνθης

3. Φράγµα Μιναγιώτικο και αρδευτικό δίκτυο

4. Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας

5. Λιµνοδεξαµενή Xοχλακίων νοµού Λασιθίου - Φράγµα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας

6. Αρδευτικό δίκτυο Αλµωπαίου

7. Απορρίµµατα Δυτικού Τοµέα Κεντρικής Μακεδονίας

8. Σχολικές Υποδοµές Δήµου Χανίων

Επιπρόσθετα, προσωρινούς αναδόχους έχουν τα εξής έργα:

1. Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστηµίου Κρήτης. Ολοκληρώθηκε η υποβολή του συνόλου των Συµβατικών Εγγράφων από ιδιώτη - ανάδοχο.

2. Φοιτητικές εστίες Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και η οριστικοποίηση Συµβατικών Εγγράφων από ιδιώτη - ανάδοχο.

3. Οι 17 σχολικές υποδοµές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ολοκληρώθηκε η οριστικοποίηση των Συµβατικών Εγγράφων και η αποστολή του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση.

4. Αναβάθµιση του Οδοφωτισµού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου. Βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής της σύµβασης σύµπραξης και των παρεπόµενων εγγράφων.

Παράλληλα, τα έργα ΣΔΙΤ που είναι σε εξέλιξη είναι τα εξής:

*Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη - Έδεσσα

*Οδικός Άξονας Δράµα – Αµφίπολη

* Σχολικές Υποδοµές Δήµου Κοζάνης

* Φοιτητικές Εστίες Δηµοκριτείου Πανεπιστηµίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider