Οι εκατομμυριούχοι μεταναστεύουν και επιλέγουν... Ντουμπάι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εκατομμυριούχοι μεταναστεύουν και επιλέγουν... Ντουμπάι
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδεικνύονται για ακόμη μια χρονιά ο κορυφαίος «μαγνήτης» πλουσίων στον πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση Henley Private Wealth Migration.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδεικνύονται για ακόμη μια χρονιά ο κορυφαίος «μαγνήτης» πλουσίων στον πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση Henley Private Wealth Migration.

Την ίδια στιγμή, στο Ηνωμένο Βασίλειο -που ήδη αποτελεί τον τόπο προέλευσης πολλών από τους πλούσιους που μεταναστεύουν στα Εμιράτα- προβλέπεται ότι ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων θα μειωθεί κατά 17% έως το 2028, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα UBS.

Άτομα με υψηλή καθαρή αξία σε πολλές περιπτώσεις ψηφίζουν με τα... πόδια, μετακομίζοντας σε πιο πράσινα μέρη –ή στην περίπτωση του απαλλαγμένου από φόρους κόμβου εκατομμυριούχων που έχει δημιουργήσει το Ντουμπάι, πιο αμμουδερές παραλίες- καθώς το κόστος και οι φόροι αυξάνονται στη χώρα καταγωγής τους. Η τάση είναι πιθανό να επιταχυνθεί μετά τη συντριπτική εκλογική νίκη του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο.

«Υπάρχουν παράγοντες ώθησης και έλξης για αυτήν την τάση των εκατομμυριούχων που επιλέγουν να μετεγκατασταθούν στο Ντουμπάι», σημειώνει στο CNBC ο Karim Jetha, μακροχρόνιος επενδυτής της περιοχής που μετεγκαταστάθηκε στα ΗΑΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι παράγοντες που ωθούν προς τη μετεγκατάσταση περιλαμβάνουν την προοπτική υψηλότερων φόρων υπό μια νέα κυβέρνηση των Εργατικών. Για παράδειγμα, μια από τις δεσμεύσεις της εκστρατείας των Εργατικών ήταν να επιβάλει ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, κάτι που θα αύξανε το κόστος κατά 20%», εξηγεί. «Στους παράγοντες έλξης περιλαμβάνεται η ασφάλεια που αποπνέει το Ντουμπάι αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην έκδοση βίζας που ενθαρρύνουν τη μετανάστευση».

Τα ΗΑΕ πρόκειται να δουν ρεκόρ καθαρής εισροής 6.700 εκατομμυριούχων από όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2024, σύμφωνα με την έκθεση Henley, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από τη δεύτερη χώρα στη λίστα, τις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να καλωσορίσουν μια καθαρή εισροή 3.800 εκατομμυριούχων στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο αξίζουν τα Ολυμπιακά Μετάλλια;

gazzetta
gazzetta reader insider insider