Στα 3,1 εκατ. ευρώ τα «πριμ των πρωταθλητών» για το 2021 – Πόσα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 3,1 εκατ. ευρώ τα «πριμ των πρωταθλητών» για το 2021 – Πόσα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες
Το ελληνικό κράτος «ξεκλειδώνει» τις οικονομικές επιβραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν το 2021, στους οποίους περιλαμβάνονται βέβαια και οι Ολυμπιονίκες του Τόκιο.

Και ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη το ελληνικό κράτος «ξεκλειδώνει» τις οικονομικές επιβραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν το 2021, στους οποίους περιλαμβάνονται βέβαια και οι Ολυμπιονίκες του Τόκιο.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η συνολική οικονομική επιβράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν σε ατομικά ή ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα το 2021 καθώς και των προπονητών τους, φτάνει το συνολικό ποσό των περίπου 3,152 εκατ. ευρώ.

Στους αθλητές και τους προπονητές περιλαμβάνονται και αυτοί της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ) σε αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών.

Πόσα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες

Το ύψος της οικονομικής επιβράβευσης εξαρτάται από τη διοργάνωση και από τη θέση την οποία κατέλαβε ο κάθε αθλητής. Το ποσό είναι υψηλότερο για τους Ολυμπιακούς και ακολουθούν τα παγκόσμια και τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αντίστοιχα, η πρώτη θέση αμείβεται με υψηλότερο ποσό από τη δεύτερη κ.ο.κ.

Τα πριμ των Ολυμπιακών για τα ατομικά αθλήματα έχουν καθοριστεί σε 90.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, σε 60.000 ευρώ για το ασημένιο μετάλλιο και 50.000 για το χάλκινο.

Ειδικά για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο τα χρυσά μετάλλια που κέρδισαν στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος και στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου συνοδεύονται με οικονομική επιβράβευση 90.000 ευρώ. Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πόλο που κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο θα λάβουν από 36.000 ευρώ ο καθένας, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας που κέρδισε το χάλκινο στους κρίκους θα λάβει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Αντίστοιχες είναι και οι αμοιβές για τις διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς ενώ τα ποσά πέφτουν σημαντικά για τους Παγκόσμια και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Την ίδια λογική ακολουθούν και οι αμοιβές των προπονητών των αθλητών, με τις αμοιβές για τα χρυσά στους Ολυμπιακούς να φτάνουν τις 45.000 ευρώ.

Από τα συνολικά 3.151.950 ευρώ που πρόκειται να διατεθούν για το 2021 τα 2.518.000 εκατ. ευρώ θα πάνε σε 88 αθλητές ολυμπιακών και παραολυμπιακών αθλημάτων που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις εκείνης της χρονιάς και τα υπόλοιπα 633.950 ευρώ θα κατευθυνθούν στους προπονητές τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» στο άλμα επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής

Η Σερβία αντίπαλος της Εθνικής πόλο στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της 10ης ημέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider