Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία: Στο 4,35% - Υψηλό 12ετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία: Στο 4,35% - Υψηλό 12ετίας
Διεμήνυσε πως η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει περιοριστική παρά την πρόσφατη αστάθεια της παγκόσμιας αγοράς.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) στο 4,35%, σε υψηλό 12ετίας διαμηνύοντας ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει περιοριστική παρά την πρόσφατη αστάθεια της παγκόσμιας αγοράς.

Το διοικητικό συμβούλιο της RBA επεσήμανε ότι με τον πληθωρισμό να είναι ακόμη πάνω από τον στόχο, ενώ αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την αυστραλιανή ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2024 σε 1,7% από 1,6% που εκτιμούσε τον Μάιο.

Ορισμένοι οικονομολόγοι είχαν υποδείξει την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τον Αύγουστο, αλλά τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό άμβλυναν αυτές τις ανησυχίες, με τις πιέσεις στις τιμές να αναμένεται να αποκλιμακωθούν στο 3% για το έτος, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για 3,8%.

Η RBA ανέφερε επίσης ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές είναι αβέβαιες, καθώς η κινεζική οικονομία πιέζεται και ορισμένες κεντρικές τράπεζες έχουν ήδη μειώσει τα επιτόκια, ενώ επανέλαβε ότι δεν αποκλείει περαιτέρω αυξήσεις στο κόστος δανεισμού εάν χρειαστεί για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελ. Βενιζέλος: Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο - Άλμα 9,3%

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ώρα για μπάσκετ, πόλο, ιστιοπλοΐα και Τεντόγλου – Το πρόγραμμα των Ελλήνων

DBRS: Λαμπρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών φέτος μετά το δυναμικό πρώτο εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider