ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Ιούνιο
Αύξηση 3,6% στις αφίξεις και 2,5% στις διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και σύντομης διαμονής τον Μάιο, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία κίνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Αύξηση 3,6% σημείωσαν οι αφίξεις και 2,5% οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και σύντομης διαμονής τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία κίνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο αναλυτικά, η σχετική έρευνα υπέδειξε ότι οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 5.317.221 και οι διανυκτερεύσεις σε 23.128.841.

Ειδικότερα, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 4,1% στις αφίξεις και 2,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,5% και 1,4%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,9% και 89,4%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Ιούνιο 2024, ανήλθε σε 4,3 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για 300 λεωφορεία με leasing – Τη Δευτέρα τα πρώτα 30 στους δρόμους

Σκυλακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιδοτήσεις στο ρεύμα τον Σεπτέμβριο

Πυρκαγιές στην Αττική: Ρύθμιση και αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

gazzetta
gazzetta reader insider insider