Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για όσους οδηγούν και πίνουν καφέ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για όσους οδηγούν και πίνουν καφέ
Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται οι Έλληνες οδηγοί που είναι λάτρεις του καφέ.

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται οι Έλληνες οδηγοί που είναι λάτρεις του καφέ. Ειδικότερα, κινδυνεύουν με πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος όσοι πίνουν καφέ ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Η «άγνωστη» διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) απαγορεύει την αγαπημένη συνήθεια πολλών Ελλήνων, δηλαδή τον συνδυασμό καφέ και οδήγησης, επισύροντας αυστηρές ποινές, με «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς, με αποτέλεσμα ο καφές πίσω από το τιμόνι να καθίσταται «πικρός», με επιβολή προστίμου και μη δυνατότητα κυκλοφορίας στους δρόμους για έναν μήνα.

Μάλιστα, βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, απαγορεύεται επίσης οι οδηγοί να πίνουν εν κινήσει οποιοδήποτε άλλο υγρό, να τρώνε, να καπνίζουν και να κοιτούν το κινητό τους τηλέφωνο, όπως επισημαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Δυστυχώς, πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη της διάταξης περί ελευθερίας κινήσεων στην ελληνική νομοθεσία. Αν και έχει ενσωματωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στον ΚΟΚ, η εφαρμογή της αποδεικνύεται δύσκολη και εναπόκειται συχνά στην προσωπική κρίση του εκάστοτε τροχονόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FIFA: Θα αποφασίσει τον Οκτώβριο για ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ισραήλ

Gov.gr Wallet: Ρεκόρ ταυτοποιήσεων εισιτηρίων στο Παναθηναϊκός - Λανς

Ελληνικό: «Πράσινο» από το ΥΠΕΝ στο mega Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο 1,5 δισ. των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Hard Rock

gazzetta
gazzetta reader insider insider