Παράταση για το Ερευνώ - Καινοτομώ: Ως τις 13/9 οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση για το Ερευνώ - Καινοτομώ: Ως τις 13/9 οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ
Η δράση χρηματοδοτεί συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς με συνολικό προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ.

Μικρή παράταση μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πήρε η υποβολή αιτήσεων για την παρέμβαση ΙΙ του «Ερευνώ - Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, όπως αποφάσισαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Η παρέμβαση ΙΙ του «Ερευνώ – Καινοτομώ» έχει και τον υψηλότερο προϋπολογισμό, ύψους 180 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 300 εκατ. του προγράμματος. Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η προώθηση συνεργασιών/συμπράξεων μεταξύ των επιχειρήσεων και των ερευνητικών οργανισμών με τον μέγιστο συνολικό προϋπολογισμό αίτησης χρηματοδότησης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση είναι 2 εκατ. ευρώ.

Τα κριτήρια

Σημειώνεται πως η αξιολόγηση των αιτήσεων είναι συγκριτική. Αυτό σημαίνει πως τα σχέδια που θα εξεταστούν θα λάβουν χρηματοδότηση με σειρά βαθμολογίας βάσει τριών κριτηρίων μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.

  1. Το πρώτο κριτήριο είναι η επιστημονική και τεχνική αρτιότητα (Excellence) των επενδυτικών σχεδίων.
  2. Το δεύτερο κριτήριο είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα και επιπτώσεις (Impact) επιπλέον βαθμοί δίνονται σε έργα για τα οποία υπάρχει η δέσμευση ότι το έργο θα οδηγήσει σε τουλάχιστον μια αίτηση διπλώματος ευρυσιτεχνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  3. Το τρίτο κριτήριο είναι η ποιότητα και αποτελεσματικότητα της υλοποίησης (Quality and efficiency of the implementation). Στο τρίτο κριτήριο πριμοδοτείται η κατοχή διπλώματος/των ευρεσιτεχνίας την τελευταία πενταετία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή διεθνές επίπεδο (Patent Cooperation Treaty - PCT) από συμμετέχουσα επιχείρηση στην αίτηση Χρηματοδότησης η οποία σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος «επιβεβαιώνει τη ικανότητα του ετέρου/των ετέρων να εκτελέσουν επιτυχώς ερευνητικά έργα».

Μεγάλο ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον και για αυτή την παρέμβαση αναμένεται να είναι μεγάλο, όπως έγινε και με την Παρέμβαση Ι επιδοτήσεις έργων Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) υφιστάμενων επιχειρήσεων στην οποία οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν κατά σχεδόν δύο φορές τον διαθέσιμο προϋπολογισμό των 60 εκατ. ευρώ.

Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Το IRIS είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας 3 εκατομμυρίων πολιτών

Χατζηδάκης: Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος - Ζυγισμένα και δίκαια τα μέτρα για το AirBnB

Χατζηδάκης: Η οικονομική εκπαίδευση των πολιτών συμβάλλει στην προστασία από τον λαϊκισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider