Επιτόκια Fed: Ομιλία Πάουελ και «μάκρο» οι ρυθμιστές για μία νέα κίνηση τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτόκια Fed: Ομιλία Πάουελ και «μάκρο» οι ρυθμιστές για μία νέα κίνηση τον Νοέμβριο
Η ομιλία Πάουελ και τα στοιχεία για την απασχόληση θα κρίνουν τη νέα μείωση των επιτοκίων από Fed.

Τα επόμενα βήματα στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ θα διαλευκανθούν την προσεχή εβδομάδα, καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα απευθύνει ομιλία ενώ παράλληλα η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσουν στο φως της δημοσιότητας τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Fed θα εστιάσει στις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ τη Δευτέρα ενώ στο τέλος της εβδομάδας, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις που θα απεικονίσουν την ευρωστία ή αποδυνάμωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό εάν θα υπάρξει άλλη μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου.

Εκτός από τη βαριά μηνιαία έκθεση για τις μισθοδοσίες, τα στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας την Τρίτη αναμένεται να δείξουν ότι τον Αύγουστο διατηρήθηκαν κοντά σε χαμηλό τριετίας (από 2021).

Οι οικονομολόγοι θα εστιάσουν επίσης στο ποσοστό των παραιτήσεων από εργαζόμενους και στις απολύσεις για να αξιολογήσουν την έκταση της αποθέρμανση στη ζήτηση εργασίας.

Τέλος, το ποσοστό ανεργίας πιθανότατα θα διατηρηθεί στο 4,2%, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 3,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα ΕΚΤ: Σε νέα φάση η αγορά εργασίας της Ευρώπης - Τα 5 κυρίαρχα χαρακτηριστικά

Μεσοπρόθεσμο, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και αγροτικά δάνεια τη Δευτέρα στο Υπουργικό

Ζαχαράκη: Από Ιανουάριο τα νέα ποσά στα προνοιακά επιδόματα - Τι αλλάζει

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider