ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο
Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ (PPI) τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας μια ακόμα ευνοϊκή προοπτική για τον πληθωρισμό

Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ (PPI) τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας μια ακόμα ευνοϊκή προοπτική για τον πληθωρισμό και υποστηρίζοντας την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μειώσει ξανά τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε σταθερός σε μηνιαία βάση ενώ αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones έβλεπαν μηνιαία αύξηση 0,1% μετά την αύξηση 0,2% τον Αύγουστο.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια επιτάχυνε στο 2,8% από το 2,6% του Αυγούστου, έναντι της μέσης πρόβλεψης για οριακή αύξηση στο 2,7%.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές ο δείκτης τιμών παραγωγού είναι ο μετρητής τιμών που μπορούν να λάβουν οι παραγωγοί για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους στην ανοιχτή αγορά.

Σημειώνεται πως χθες έγινε γνωστό πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, τρέχοντας με ετήσιο ρυθμό 2,4%. Εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο και ανήλθε στο 3,3% σε ετήσια βάση.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν θεώρησαν την άνοδο του πληθωρισμού ως ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές αυξάνονταν ξανά. Οι έμποροι αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed στις 6-7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider