ΕΣΠΑ: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 200.000 ευρώ – Νέα δράση μόνο για υφιστάμενες επιχειρήσεις

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΣΠΑ: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 200.000 ευρώ – Νέα δράση μόνο για υφιστάμενες επιχειρήσεις
Προ των πυλών βρίσκεται το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την επιδότηση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 400.000 ευρώ.

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την επιδότηση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 400.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα επιδοτεί έως το 50% με το ανώτατο ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 200.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αναμένεται στα 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το πρόγραμμα θα αφορά γενικώς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο κλεισμένες οικονομικές χρήσεις, αλλά θα επιδοτεί επενδυτικά σχέδια με εξαγωγικό προσανατολισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με τη δημοσίευση του οδηγού του προγράμματος.

Πόροι 1,6 δισ. ευρώ σε 12.576 επιχειρήσεις

Η νέα δράση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 21-27» το οποίο μέχρι στιγμής έχει ήδη διαθέσει περί τα 1,6 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ στο στάδιο αξιολόγησης βρίσκονται και οι αιτήσεις στις δράσεις για τις νεοσύστατες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (γενικής επιχειρηματικότητας και τουρισμού) συνολικής δημόσιας δαπάνης 1,5 δισ. ευρώ. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επιδοτηθεί 12.576 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η πορεία των δράσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 21-27» προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει ως εξής:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider