Την επιβράδυνση του ρυθμού αύξηση τιμών στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Eurostat, περιγράφει σε ενημερωτικό του σημείωμα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι: «Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας -σύμφωνα με τη Eurostat- έκλεισε στο 0,5%, που είναι για έναν ακόμη μήνα η χαμηλότερη επίδοση στις χώρες της Ευρωζώνης (μέσος όρος 2,7%). Αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς».
«Το υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια διαφύλαξης του υγιούς ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για εκπτώσεις και προσφορές. Ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου» πρόσθεσε.
Παράλληλα, το ΥΠΑΝ επισημαίνει «ότι φέτος οι τιμές στα Σαρακοστιανά είναι στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα:
- Κατεψυγμένα ψάρια (π.χ. βακαλάος): -3,1%
- Κατεψυγμένα θαλασσινά (π.χ. γαρίδες, μύδια, καλαμάρια): -9,5%
- Ψωμί (π.χ. λαγάνες): +0,2%
- Άλλα προϊόντα τροφίμων (π.χ. χαλβάς, αλοιφές, κ.ο.κ.): 0,0%»